>>Typecursus Volwassenen

Een cursus Typen voor volwassenen.

Brieven opstellen, verslagen typen, activiteiten bijhouden; voor beroepen waarbij het werk grotendeels achter de computer plaatsvindt is goed kunnen typen van essentieel belang. Een goede typevaardigheid heeft positieve effecten op de arbeidsproductiviteit.

De cursus om­vat het aanleren van het toetsenbord volgens het 10-vinger­systeem blind en maakt gebruik van een speciaal instructie/computerprogramma TYPEWORLD XL, dat alle facetten van het 10-vinger­systeem blind behandeld. Omdat TYPEWORLD XL een online typecursus is, kan er zowel op les als thuis geoefend worden. TYPEWORLD XL werkt in een Flash-omgeving en kan daardoor zowel op een PC als op een Mac gebruikt worden.

Op de les wordt vooral gelet op houding (rechtop zitten), correcte vingerplaatsing, gelijkmatig typen en dergelijke. Alleen dan wordt de juiste basishouding aangeleerd zodat het risico op bijvoorbeeld RSI wordt verkleind. Iedere leerling wordt individueel begeleid door de docent, zodat de leerling in zijn/haar eigen tempo werkt.

De resultaten van de leerling worden gevolgd via Internet. De leerlingen ontvangen daarvoor een inlogcode. Zo kunnen de leerlingen nauwkeuriger gevolgd worden. Ook is het mogelijk voor de leerling als voor de docent om berichten te versturen.

Diploma of Certiciaat

Bij minimaal 100 aanslagen per minuut kan ook deelgenomen worden aan een officieel examen Computertypen wat wordt afgenomen door de VSLM (voor meer informatie zie www.diplomacomputertypen.nl). Wanneer dit niveau nog niet bereikt is en men toch examen wil doen, kunnen er aanvullende lessen bijgekocht worden. Wil men niet aan het examen meedoen maar is wel de gehele cursus doorlopen dan ontvangt men een TypeWorld-certificaat (gratis).

Als u om wat voor reden dan ook geen gelegenheid heeft om in groepsverband typelessen te volgen, dan kunt u deze cursus ook thuis volgen. U krijgt persoonlijk begeleiding via internet met behulp van de unieke begeleidersmodule.

Informatie aanvragen

Lestijden zie lesrooster  
Cursusduur 15 lessen van 60 minuten  
Cursusgeld € 175,00 inclusief programmacode en lesmateriaal  
  € 125,00 inclusief programmacode en begeleiding via internet  
Aanvang Wekelijks in overleg