>>Computercursus Jongeren

Computercursussen voor Jongeren

Digit is dé online omgeving voor het aanleren van computervaardigheden zoals Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Windows. Het omgaan met internet en nieuwe media zoals Social Media, Digiveiligheid, OneNote en online Samenwerken. 

  • Met de module Digiveiligheid leren jongeren op interactieve wijze bewust van veilig surfen, cybercriminaliteit en digitaal pesten.
  • In de module Social Media leren jongeren wat de mogelijkheden zijn van sociale media en hoe daar mee om te gaan. Van Facebook en Twitter tot online gaming.
  • In de module OneNote leren jongeren wat de mogelijkheden zijn om gegevens te bewaren in de Cloud, en notities te maken, waar je ook bent: thuis, onderweg, op school. In OneNote worden je notities automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd, zodat ze overal up-to-date zijn.
  • In de module Online Samenwerken worden jongeren voorbereid op ‘het nieuwe werken’. Werken vanaf elke locatie, via pc, tablet of telefoon. Daarbij komen begrippen als Cloud computing, ELO, blog en wiki aan bod. Ook de risico’s van online samenwerken worden belicht, hoe beveilig je privacygevoelige gegevens?

Je kunt elke cursus afsluiten met een Certificaat.